Catering in scholen

Een gezonde geest, in een gezond lichaam

U zorgt voor het beste onderwijs, dan zorgen wij voor de beste voeding! De voeding speelt een bepalende rol in de groei en de ontwikkeling van jongeren. Ook voor het voorkomen op latere leeftijd van welvaartsziekten zoals kanker, diabetes of hart- en vaatziekten. De taak en verantwoordelijkheid van de school, hogeschool of universiteit is hierin niet te onderschatten! Daarom gaan wij voor een gevarieerd aanbod van lekkere en gezonde voeding, met voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Kwaliteit boven alles

Onze voedingsdienst ontwikkelt samen met de HC diëtistes allerlei programma’s om op een plezierige manier een evenwichtig voedingsprogramma aan te bieden aan onze kleine en grotere kinderen. Met seizoensgerichte, lokale verse producten hebben wij niet alleen oog voor het verantwoord ondernemen, maar proberen wij ook kostenbewust met voeding om te gaan. Tijdens de themaweken wordt vooral aandacht besteed ‘fair-trade’, wereldkeuken, speciale momenten tijdens het jaar…

Flexibel in alle omstandigheden

In de opvang- en schoolse omgeving is flexibiliteit geen loos begrip. Zieke kindjes en andere onvoorziene omstandigheden nopen vaak tot last-minute aanpassingen. Het HC-food concept biedt hiervoor een maximale flexibiliteit. Voeding hoeft niet verloren te zijn als er onverwacht minder benodigd is. Anderzijds kunnen wij tevens zeer soepel reageren bij onverwachte behoefte aan extra maaltijden. Onze vers bereide maaltijden genieten dankzij ons bereidingsprocédé immers een versheidsgarantie van 21 dagen na bereiding. Daardoor kunnen wij zonder veel problemen moeiteloos ingaan op last-minute aanpassingen aan uw bestelling.

Innoveren is exploreren

Maaltijdbeleving bij jongeren evolueert voortdurend. Vandaag een hype, morgen niet meer ‘cool’…. Wij evolueren mee, zonder de aspecten voedingswaarde en evenwicht uit het oog te verliezen. Onze voedingsdienst en de diëtistes verwerken leuke trends op een creatieve manier in de menucycli.

Duurzaam ondernemerschap

Duurzaam ondernemen is bij ons geen loze modekreet! Wij streven naar een maximale afvalbeperking. De verpakkingsfolies van de vacuümbereide maaltijdcomponenten zijn bijvoorbeeld recycleerbaar. Daarnaast gebeurt onze logistieke organisatie in eigen beheer. Zo kunnen wij de leveringen aan onze exploitaties afstemmen op de opslagcapaciteit. Dit betekent een beperking tot maximaal een of tweemaal per week. Ook de aantoonbare vermindering van energieverbruik, afwas- en schoonmaakproducten past in dit milieubewuste en duurzame ondernemerschap.

Efficiënt en kostenbesparend

Deze efficiënte en duurzame manier van werken is niet alleen goed voor het milieu, ook uw financiën varen er wel bij. Dankzij ons concept is het mogelijk om fors op uw werkingskosten te besparen. Zodat onder meer uw energie-, investerings- als loonkosten op dieet kunnen.