Wat is vacuümbereiding

Bij vacuümbereiding van maaltijdcomponenten worden geselecteerde hoge kwaliteitsgrondstoffen bereid volgens een uitgebalanceerde receptuur. Deze bereiding vindt plaats in een luchtdichte folie, zonder invloed van zuurstof, water en met beperking van vetgebruik. Het garingsproces verloopt bij een verantwoorde verlaagde temperatuur en wordt afgesloten met een shock-koeling tot 2 °C, die een blijvende versheid en constante hoge kwaliteit garandeert.

Door de bereiding in luchtdichte verpakte folie, zijn de maaltijdcomponenten te bewaren bij 2 à 4 °C. De afwerking gebeurt in de uitgiftekeuken. Zo kort als mogelijk tegen het verbruikmoment worden de maaltijden in de regeneratieapparatuur geplaatst. Op deze manier kunnen wij altijd een ultravers bereide maaltijd presenteren. 

De versheid en kwaliteit worden gegarandeerd tot 21 dagen na productiedatum

Kwaliteitsgaranties van maaltijdcomponenten

Ten aanzien van de kwaliteit van de maaltijdcomponenten garanderen wij:

  • bereiding onder zéér hygiënische omstandigheden, conform de H.A.C.C.P.-normen
  • gegarandeerd behoud van de hygiënische voorwaarden tot aan de consumptie
  • gegarandeerd behoud van de organoleptische- en voedingswaarden tot aan de consumptie
  • gegarandeerd behoud van de versheid van de maaltijdcomponenten

Operationele flexibiliteit van maaltijdcomponenten

Het werken met vacuümbereide maaltijdcomponenten biedt een grote mate van operationele flexibiliteit:

  • de menusamenstelling is eenvoudig aan te passen  
  • schommelingen in dagelijkse hoeveelheden kunnen vlot opgevangen worden
  • geen extra stress voor de keukenmedewerkers bij onverwachte omstandigheden
  • zeer eenvoudige manipulatie bij de bereiding van de maaltijdcomponenten
  • de medewerkers kunnen zich meer toeleggen op de bediening
  • een duidelijke financiële opvolging van de voeding
  • ruime flexibiliteit in de regeneratie : ‘au bain marie’, steamer, microgolfoven …
  • de benodigde keukenvoorzieningen, zowel in oppervlakte als in apparatuur, zijn beperkt