Voordelen vacuümbereiding

Productkwaliteit

  • Gegarandeerd behoud van de natuurlijke smaak
  • Kleur en textuur sluiten aan bij het verse product
  • Geen uitdroging of geuroverdracht tijdens bewaring
  • Stabilisatie van biologische processen bij 2-3 °C

Hygiëne

  • Afscherming tegen uitwendige besmetting tijdens koelen, bewaren, transport
  • Vacuüm remt aërobe micro-organismen

Efficiëntie en organisatie

  • Ontkoppeling van een gedeelte van de productie en distributie in tijd en ruimte
  • Uitvlakken van pieken en dalen 
  • Eenvoudige regeneratie
  • Afwijkingen in voorziene aantallen kunnen gemakkelijk opgevangen worden
  • Eenvoudige controle van voorraden en vervaldata
  • Overzichtelijke gegevens van kostprijzen 

Economisch

  • Zeer beperkt verlies gedurende het kookproces
  • Duidelijke besparing op technische onderhoudskosten
  • Nauwkeurige dosering van ingrediënten
  • Arbeidsinzet kan optimaal benut worden voor de bediening

Klantentevredenheid

  • Nog ruimer aanbod en variatie in gerechten zonder meerkost
  • Grote flexibiliteit en mogelijkheid om aan te passen aan de individuele wensen ‘à la carte’
  • Constante kwaliteit

Medewerkers

  • Meer tijd voor teamvorming, opleiding, productontwikkeling, afwerking, presentatie en hygiëne
  • Vermindering van de fysische belasting van de keukenmedewerkers

Gezondheid

  • Behoud van voedingswaarde van het basisproduct
  • Beperking van zout, kruiden en vet